SD bijeenkomst 14 juni 2019

Planning-Curriculum Pabo-Ziggo-Zivon

 

Na een lekker kopje koffie, bespreken we de planning en zijn er nog een aantal mededelingen.

  • Wat betreft de planning ruilen we de locatie en het onderwerp van 17 oktober om met die van 10 maart. In de agenda op deze site zie je de planning van komend schooljaar.
  • BDOF is opgeheven en er wordt naar een nieuwe constructie gekeken waar de losse besturen toch lid kunnen blijven van SD Fryslan.CBOF weet hier van en blijft waarschijnlijk in dezelfde constructie doorgaan. 
  • Er zijn weer een aantal glasvezelpartijen aan het bellen. Sijbrand is hier in meegegaan en het lijkt betaalbaar en haalbaar te zijn.
  • we houden een kleine ronde om te horen hoe iedereen bezig is met de systemen en de keuze voor cloudoplossingen.

PABO

Nu de NHL en Stenden samen zijn zijn ze bezig de manier waarop met ICT en didiactiek wordt omgegaan op te waarderen. De basis is een onderzoekende houding van de studenten en zij krijgen een bepaald basisvaardigheid ict en kunnen zichzelf trainen en workshops volgen. studenten houden een ict portfolio bij en dit wordt jaarlijks gevolgd door formatieve gesprekken.

De website ict en didactiek van de pabo is openbaar en hier kunnen we kijken wat ze allemaal doen en onderzoeken.

Heerlijke lunch!♥

Morten van Ziggo vertelt over wat zij allemaal aanbieden. Zij ontzorgen volledig met een internetverbinding met een firewall, beheerde wifi op de locaties, een koppeling met Azure, zodat je veilig en rechtstreeks kunt inloggen in je omgeving. We krijgen nog informatie toegestuurd.

Zivon

Zivon is een inkoopcooperatie die voor het onderwijs is. Leden van  besturen PO en VO betalen en bijdrage en Kennisnet is er bij ingeschakeld als adviseur. De wensen komen vanuit de scholen en Zivon doet ism Kennisnet onderzoek wat er allemaal nodig is en wat er bij de wensen hoort, zodat er volledige pakketten/aanbiedingen ontstaan. Zivon doet de aanbesteding en als de scholen bestellen worden er mini-competities gedaan. zo krijgen de scholen een goed doordacht en betaalbaar product.

Sivon heeft in de afgelopen jaren internet voor scholen en een FGer als service in het pakket en komt binnen korte tijd met beheerde wifi. 

Het voordeel van Sivon is niet alleen de inkoop van hardware, maar ook het vragen van diensten. Als je zo groot bent kun je ook als grote cooperatie vragen stellen aan bijvoorbeeld Parnassys of CITO. Besturen kunnen lid worden en evt meedoen in het bestuur. Voor voorwaarden, kijk op de site van SIVON